Forrás: Receptposta

Húsleves disznócombból velős csonttal, sóskával és krumplipürével

8-10 literes fazékba rakjuk a húst és a csontot, 5 liter meleg vízzel felöntjük. Lassú tűzön főzzük, leszedjük a képződő habot. Belerakjuk az összes zöldséget, fűszert. Ha megfőtt, leszűrjük a levest. Külön tálba rakjuk a leveszöldségeket és a húst, valamint a velős csontot. Sós vízben levestésztát főzünk ki, ezt is külön edényben kínáljuk.

Amíg fő a leves, elkészítjük a sóskamártást. Megtisztítjuk a leveleket, a vastagabb ereket is kitörjük, nagyon alaposan megmossuk, apróra vágjuk (vagy ledaráljuk). Vajon vagy zsíron megpároljuk, kevés liszttel megszórjuk, vízzel felengedjük, végül hozzákeverjük a tejfölt, összefőzzük, s ízlés szerint sóval, pici cukorral ízesítjük.

A krumplipürét is elkészítjük: a puhára főzött burgonyát összetörjük a tejföllel, vajjal, tejjel, sóval, végül habosra keverjük. Az első fogás a pirítóssal tálalt velő lesz, a második a leszűrt leves a leveszöldséggel meg a tésztával, a főfogás pedig a felszeletelt hús a sóskaszósszal és a krumplipürével.

kaloria 630 CAL
ido 280 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

6 személyre

Forrás: Receptposta

Ajánlataink