Húsos-tejfölös kelkáposztaleves

  1. Kockákra vágjuk a sertéshúst. Egy nagyobb fazékban megdinszteljük a finomra vágott vöröshagymát, erre rádobjuk a felkockázott húst, és elkezdjük párolni. Közben ízesítjük áttört fokhagymával, babérlevéllel, sóval, borssal, csomborral, majoránnával. Fedőt teszünk rá, és a saját levében főzzük. Időnként ránézünk, átkeverjük, és ha esetleg elfőtte volna a levét, teszünk alá egy kevés vizet.
  2. Ha már puha a hús, felöntjük bő liter vízzel. Hozzáadjuk a meghámozott, nagyobb kockákra vágott krumplit, és addig forraljuk, míg a burgonya meg nem puhul. Az evőkanál lisztet pici hideg vízben csomómentesre keverjük, hozzávegyítjük a tejfölt, és hőkiegyenlítéssel eloszlatjuk a levesben. Pár percig forraljuk együtt, végül hozzáadjuk a csíkokra vágott kelt is, ezzel már csak egy-két percig főzzük.

Frankfurti leves virslivel

8 laktató húsos leves

kaloria - CAL
ido - perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

személyre

Ajánlataink