Húsos derelye
Egy tálban 2 dl kézmeleg vízzel, valamint 1-2 evőkanál étolajjal elkeverjük a lisztet. A nyújtódeszkán addig gyúrjuk, amíg nyújtható nem lesz. Ezután nedves ruhával letakarva kb. 1 órát állni hagyjuk. Ezalatt ledaráljuk a sertéshúst, majd hozzáadjuk a megtisztított és finomra vágott hagymát meg a reszelt gyömbért. A húst elkeverjük egy csipetnyi sóval, a szezámolajjal, rizsecettel és a szójaszósszal, majd 20-30 percig pihentetjük. A tésztát lisztezett deszkán kb. 2 cm átmérőjű hengerekké sodorjuk, majd a hengereket 2 centis darabokra tépjük. A tésztadarabokat egy sodrófával enyhén meglapítjuk, hogy 6-7 cm átmérőjű korongokat kapjunk. A kinyújtott lapok közepére annyi ízesített húst helyezünk, hogy ne okozzon gondot a kettéhajtása és a szélek lezárása. A töltött tésztákat főzés előtt a hűtőben kb. 20 percig pihentetjük. Ezután forrásban lévő vízbe tesszük, és kb. 15 percig főzzük. Közben adunk hozzá még 4-5 dl hideg vizet. Akkor végeztünk, amikor a tészta feljön a víz tetejére.