Húsos palacsinta sörtésztában sütve

Palacsinta

A szokásos módon kikeverjük a palacsintatésztát, félórát
pihentetjük, azután a kiolajozott serpenyőben kisütjük a
palacsintákat.

Töltelék

Apró darabokra szeljük a csirkemellet, a forró vajon
szalmasárgára pirítjuk, majd kiszedjük. A maradék zsiradékon a finomra vágott hagymát üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a lisztet meg a leveskockát, felöntjük egy pohár vízzel, és addig főzzük, amíg besűrűsödik. A tűzről levéve belekeverjük a tejfölt.
A szószhoz hozzáadjuk a reszelt sajtot, az apró kockákra
vágott paprikákat, a vékony cikkekre szeletelt almát és paradicsomot meg a főtt kukoricát. Sózzuk, borsozzuk, beletesszük a csirkehúst, és jól összekeverjük.

Sörtészta

Kiterítjük a palacsintákat, megkenjük a húsos töltelékkel,
felcsavarjuk, és a végeket behajtjuk úgy, hogy ne nyíljanak szét. Elkészítjük a sörtésztát: a lisztet csomómentesen összedolgozzuk a tojások sárgájával, egy csipet sóval meg a sörrel. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, s fél deci olajjal együtt ezt is a tésztához keverjük. A palacsintákat a sörtésztába mártjuk, végül forró olajban kisütjük.

kaloria 460 CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink