Forrás: Receptposta

Húsos palacsintatorta

ELŐKÉSZÍTÉS: 35 perc – SÜTÉS: 20 perc – A csirkemellet kisebb csíkokra vágjuk. A hagymát megtisztítva apróra kockázzuk, megpároljuk az olajon, rátesszük a húst, fehéredésig kevergetjük, majd megszórjuk paprikával, felöntjük kevés vízzel. Ízesítjük sóval, frissen őrölt borssal, és puhára pároljuk. A fedőt levéve zsírjára sütjük, és rátéve a tejfölt még egyszer összeforraljuk. Hagyjuk kihűlni, majd turmixba téve pépesítjük. Nem baj, ha marad benne egy pici darabos is, csak ne legyenek nagy falatok.

Míg a hús hűl, megsütjük a palacsintát. A hozzávalókat kikeverjük, majd pihentetés nélkül kisütjük a palacsintákat. Egy kapcsos tortaformát kikenünk pici vajjal vagy zsírral. A húskrémmel megkent és feltekert palacsintákat csigavonalban a formába illesztjük. Kezünkkel kicsit mindig igazgatunk rajta, hogy ne legyenek hézagok. A tejfölt elkeverjük a tojással és az ízesítőkkel, a palacsintacsiga tetejére kanalazzuk, egyenletesen elsimítjuk. Előmelegített sütőben közepes lángon addig sütjük, míg a tejföl szép piros réteget nem képez rajta. Érdemes kicsit hűlni hagyni, úgy szépen szeletelhető lesz.

kaloria 190 CAL
ido 55 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Receptposta

Ajánlataink