Forrás: Petrovics György

Húsos spagetti juhsajttal koronázva

Húsos spagetti juhsajttal koronázva

A vöröshagymát és a fokhagymát megtisztítom, és finomra vágom. Felforrósított olajon a vöröshagymát üvegesre pirítom. Hozzáadom a darált húst, és
többször megforgatva, megkavarva megsütöm. (Én legtöbbször marhahúst használok hozzá, de ízlés szerint készülhet sertésből vagy szárnyasból is.) Ezután
a megmosott, apró kockákra vágott sárgarépát, petrezselymet, zellert, fokhagymát, kakukkfüvet, babérlevelet, paradicsomkonzervet, cukrot is beleteszem. Sóval, borssal, fűszerpaprikával ízesítem, és a húslevessel felöntöm. Letakarva 20-25 percig lassú tűzön megfőzöm, időnként kevergetem. A spagettit enyhén sós vízben kifőzöm, leszűröm, és melegen tartom. A hússal főtt mártásból kiveszek egy keveset és elkeverem a tejszínnel, majd folyamatosan keverve visszaöntöm a húshoz. Ha szükséges, utánaízesítek. Végül a forró spagettire öntöm a húsos mártást, tányérokra szedem, és a juhsajtot a tetejére morzsolom. Tálaláskor frissen aprított fűszernövénnyel, petrezselyem zöldjével megszórom.

kaloria 840 CAL
ido 40 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Petrovics György

Ajánlataink