Tészta
Az élesztőt olvadásig keverjük a cukorral, majd hozzáöntjük a langyos tejet. Beleszórunk 10 dekányi lisztet, és a kovászt simára keverjük. Félretesszük és megkelesztjük. A megkelt kovászt a liszthez öntjük, hozzáadjuk a tojássárgáját meg a zúzott fokhagymát, picit megsózzuk és borsozzuk, azután a tésztát megdagasztjuk, és langyos helyen a duplájára kelesztjük.
Töltelék
A tojásokat keményre főzzük és megtisztítjuk, a hagymát apróra vágjuk és zsiradékon megfuttatjuk. Hozzáadjuk a darált húst meg az apró kockákra vágott sárgarépát, azután sóval és borssal ízesítve együtt dinszteljük tovább az egészet. Amikor a hús elkészült, összeforgatjuk az apróra vágott újhagymával, paprikával és a finomra aprított petrezselyemmel. A tésztát lisztezett deszkára
borítjuk, fél centi vastagra kinyújtjuk, és szétterítjük rajta
a langyosra hűlt tölteléket. A tojásokat az egyik szélére sorakoztatjuk azután az egészet feltekerjük, mint a bejglit. Kizsírozott tepsibe tesszük, a tetejét megkenjük tojássárgájával, és a 150 fokra előmelegített sütőben körülbelül 40 perc alatt megsütjük. Salátával tálaljuk.