Húsos-tojásos rakottas

Húsos-tojásos rakottas

A tojásokat keményre főzöm, majd apróra vagdalom, akárcsak az előzőleg megfőzött vagy megpárolt borjú- vagy sovány sertéshúst. Sóval, borssal fűszerezem.
A vajat megolvasztom, a lisztet megfuttatom rajta, majd felengedem a tejjel, és mártássűrűségűre főzöm. A vajjal kikent, morzsával meghintett tűzálló edénybe rakok egy réteg tojást, ráöntök 1-2 evőkanál mártást, majd egy sor
vagdalt hús következik, utána újra pár kanál mártás. Egy újabb réteg tojás, és az őt megillető mártás, végül a még megmaradt hús zárja a sort. A tetejét meghintem vajon lepirított zsemlemorzsával, és a sütőben megsütöm.

kaloria 720 CAL
ido 150 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink