Húst hússal – ízes húsok zöldségekkel rétegezve
A zöldborsót kevés zsiradékon sóval, petrezselyemmel és egy pici cukorral ízesítve megpároljuk. Megszórjuk
egy evőkanál liszttel, felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, azután botmixerrel pépesítjük. A sárgarépát
kisebb darabokra vágjuk, és hasonlóképpen
megpároljuk, pürésítjük, mint a zöldborsót.
A szűzpecsenyét hosszában középen bevágjuk, kinyitjuk, óvatosan kiklopfoljuk, majd sóval és borssal
ízesítjük. A csirkemell porcogóját kivágjuk, a húst megformázzuk. A fél csirkemellekből nagy, nyitott szeleteket készítünk. Sózzuk, borsozzuk, és ugyancsak kiklopfoljuk egy kicsit, hogy a hús egyforma vastag legyen.
A cukkinit és a padlizsánt héjastól vékony szeletekre vágjuk. Egy nagy darab alufóliát beolajozunk, és ráfektetjük a szűzpecsenyét. Megkenjük sárgarépakrémmel, azután befedjük padlizsánszeletekkel. Erre a csirkemell kerül, majd a zöldborsópüré, aztán a cukkini. Addig rétegezzük, amíg a hozzávalókból tart; a lényeg, hogy a tetején zöldség legyen. Az egészet becsomagoljuk a fóliába – ha szükséges, akár több rétegbe is –, azután a 160 fokra előmelegített sütőben körülbelül 45 percig sütjük.
Fűszeres steakburgonyát vagy parázsburgonyát
készíthetünk hozzá köretnek.