Húsvéti kalács formában sütve

Egy kis pohárba morzsoljuk az élesztőt, hozzákeverünk egy evőkanál kristálycukrot, hagyjuk állni tíz percig. Közben egy nagy tálba szitáljuk a lisztet. Az egyik oldalára szórjuk a sót, a másikra a cukrot, a közepébe mélyedést vájunk. Ide ütjük az egész tojást, beleöntjük a meglangyosított tejszínt, majd hozzákaparjuk a pohárból a cukros élesztőt.

Kézzel vagy géppel jól kidolgozzuk. Végül hozzádagasztjuk a megolvasztott langyos vajat is. Cipót formázunk belőle, letakarjuk, meleg helyen a duplájára kelesztjük.

Utána enyhén lisztezett deszkán finoman átgyúrjuk. Hármas vagy négyes fonással hosszúkás kalácsot fonunk belőle.

Egy hosszúkás sütőformát sütőpapírral kibélelünk, belefektetjük a nyers tésztát, letakarjuk, és ismét hagyjuk kelni. Végül 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk. Körülbelül fél óra sütés után kivesszük, a tetejét lekenjük felvert tojással megszórjuk jégcukorral, visszatoljuk, és készre sütjük.

Gesztenyés-diós kalács

 

kaloria 310 CAL
ido 175 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

12 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.