Finomra vágjuk a vöröshagymát, egy fazékban megdinszteljük két evőkanál zsíron. Rátesszük a szeletekre vágott fokhagymát, a meghámozott, felkarikázott sárgarépát, 2-3 percig pároljuk együtt. Ráöntjük a sonkalevet, sózzuk, borsozzuk, ízesítjük őrölt babérral és borsikafűvel, elkezdjük főzni.
Ha már félig puha a répa, beletesszük a levesbe a meghámozott, apró kockákra vágott krumplit meg a nagyobb darabokra vágott kolbászt is.
A habaráshoz a lisztet vagy a keményítőt kevés hideg vízben csomómentesre keverjük. Hozzávegyítjük a tejfölt, és beleöntjük a fővő levesbe, jól összeforraljuk.
A kész levest meghintjük összevágott petrezselyem zöldjével. Tálalásnál főtt tojást adunk hozzá.