Húsvéti kolbászleves főtt tojással

Finomra vágjuk a vöröshagymát, egy fazékban megdinszteljük két evőkanál zsíron. Rátesszük a szeletekre vágott fokhagymát, a meghámozott, felkarikázott sárgarépát, 2-3 percig pároljuk együtt. Ráöntjük a sonkalevet, sózzuk, borsozzuk, ízesítjük őrölt babérral és borsikafűvel, elkezdjük főzni.

Ha már félig puha a répa, beletesszük a levesbe a meghámozott, apró kockákra vágott krumplit meg a nagyobb darabokra vágott kolbászt is.

A habaráshoz a lisztet vagy a keményítőt kevés hideg vízben csomómentesre keverjük. Hozzávegyítjük a tejfölt, és beleöntjük a fővő levesbe, jól összeforraljuk.

A kész levest meghintjük összevágott petrezselyem zöldjével. Tálalásnál főtt tojást adunk hozzá.

Tejfölös sonkaleves

 

kaloria - CAL
ido 50 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink