Padlizsánkrém
Előkészítés: 70 perc Sütés: 20 perc. – A padlizsánkrémmel kezdem, hiszen annak időre van szüksége, hogy ki tudjon hűlni. A padlizsánokat megtisztítom, felkockázom, és fokhagymás olívaolajon enyhén megpirítom, megszórom cayenne-i borssal meg sóval, fél dl vízzel felöntöm, és puhára párolom. Mielőtt levenném a tűzről, hozzáadom a maradék aprított fokhagymát, majd pár percig hagyom együtt főni. Miután kihűlt, belekeverem a majonézt és a cukrot, botmixer segítségével pürésítem, tálkába kanalazom.
Rukkolás burgonyaöntet
A meghámozott, felkockázott burgonyát enyhén sós vízben a köménymaggal puhára főzöm. Ezután a vizet leöntöm, s a krumplit elkeverem a teavajjal és a tejjel. Botmixerrel a rukkolát fokozatosan hozzáadva szósz állagúvá dolgozom, amíg enyhe zöld színt nem kap.
Sonkás batyu
A leveles tésztát kinyújtom, egyenlő téglalapokra vágom. A felszeletelt sonkát a sajttal és a lila hagymával a tésztalapokra helyezem, majd batyukat formázok. A tetejüket tojássárgájával megkenem, és 180 fokra előmelegített sütőben addig sütöm, míg ropogós barna színt nem kapnak.