Összedolgozzuk a tésztát: habosra keverjük a puha vajat a cukorral, egyesével hozzáadjuk a tojások sárgáját, majd hozzákeverjük a vaníliás cukorral és a sütőporral elkevert lisztet. Kis gombócokat formázunk belőle. A tojásfehérjéket egy tálban villával kicsit felverjük (nem habot verünk, csak hogy egynemű legyen). A diót durvára daráljuk vagy vágjuk, azt is odakészítjük egy másik kis tálban. Egy nagy tepsit kibélelünk sütőpapírral. Minden kis gömböt megforgatunk először a tojásfehérjében, utána a darabos dióban. Egymástól távol rásorakoztatjuk az előkészített tepsire. Az ujjunkkal benyomjuk mindegyik gombócka tetejét, és egy-egy pötty sűrű lekvárt teszünk ide. 190 fokra előmelegített sütőben pár perc alatt megsütjük. Sokáig elálló, finom, omlós sütemény.