Libamájjal töltött szarvascomb Madeira-mártással
A szarvascombot éles késsel kinyitjuk, kiklopfoljuk. Bevonjuk a császárszalonnával, erre tesszük a pulykamellszeletet és az ujjnyi vastagra vágott libamájat. Felcsavarjuk, összekötjük, fűszerezzük, majd sütőben kipároljuk. A zöldségeket felszeleteljük, kis olajon megsütjük. A héjában főtt burgonyát kettévágjuk, olajon megpirítjuk, aztán a vajon megpárolt magvakkal összekeverjük. A felszeletelt húst ezekkel körítjük.
A Madeira-mártás készítésének legegyszerűbb módja,
ha a boltban barnamártásport veszünk, amit aztán majd
a vörösborral és a szarvashús visszamaradt zsírjával felengedünk. A mártást egy evőkanálnyi áfonyalekvár hozzáadásával tehetjük még bársonyosabbá.