Libamáj-terrine fehér csokoládéval

Libamáj-terrine fehér csokoládéval

A libamájat egy éjszakára jeges vízbe vagy tejbe áztatjuk. Gondosan lecsepegtetjük, papírtörlővel megszárítjuk, majd domború felével lefelé a munkalapra helyezzük. A vastagabb felső részétől kezdve kezünkkel szétfeszítjük a máj mindkét lebenyét, és eltávolítjuk az ereket. Az előkészített májat egy-másfél centi vastagon
szétterítjük, enyhén megsózzuk, borsozzuk, és meglocsoljuk két kanál Tokaji aszúval. Eredeti formájára visszahajtjuk, majd műanyag fóliára tesszük, ráöntjük
a maradék bort, és 10-12 órán át a hűtőszekrényben pihentetjük, hogy az ízek jól összeérjenek. Ezután a májat pástétomosedénybe tesszük, szorosan belepréseljük, és sütőfóliába csomagoljuk. Egy magas falú tepsibe annyi vizet öntünk, hogy a párolóedény egyharmad részéig érjen. Sütőben, 70-80 fokon, kb. másfél óráig pároljuk. Kivesszük a sütőből, majd amikor kihűlt, hűtőszekrénybe tesszük, és további egy napig pihentetjük. Ezt követően a májat bevonjuk a felolvasztott fehér csokoládéval. Miután megdermedt rajta a csokoládé, kb. 1 cm vastagságú szeletekre vágjuk. Őszibarackbefőttel és friss vajas kaláccsal kínáljuk.

kaloria 520 CAL
ido 120 perc
nehezseg Nehézség: 3

Hozzávalók

4 személyre

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.