Libazsírban sült fokhagymás nyúlmáj

Libazsírban sült fokhagymás nyúlmáj

A tárcsában felolvasztjuk a zsírt, beletesszük a megtisztított májat, mellérakunk egy fej megtisztított, gerezdekre szedett fokhagymát, és az illatos zsiradékban körülbelül 10 percig fedő alatt pároljuk. Fontos, hogy a zsír ellepje a májat! Ekkor levesszük a fedőt, és időnként megforgatva további 5-6 percig pirítjuk. Megszurkálni nem szabad, csak fakanállal nyomkodjuk meg: ha még ruganyos, akkor nincs kellőképpen átsülve. A májat
tányérokra szedjük, megsózzuk, és frissen őrölt színes borssal meghintjük. Forrón a legjobb, de hidegen is nagyon finom. Sós, túrós rétessel tálaljuk, és száraz fehérborral illik lenyomatni.

kaloria 250 CAL
ido 30 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink