Lilahagymás lapocka pirítóssal
Egybesült pecsenyéhez a hentestől jó szaftos sertéslapockát kérjünk. A húst besózzuk, köménnyel és borssal fűszerezzük, majd a zsírral, a megtisztított és cikkekre vágott vöröshagymával meg a fokhagyma- gerezdekkel együtt tepsibe tesszük. Öntünk alá egy kevés vizet, letakarjuk alufóliával, és közepesen meleg sütőben 70-80 percig sütjük. Ekkor levesszük a fóliát, és a pecsenyelével locsolgatva a húst szép pirosra sütjük. Hagyjuk kihűlni, hogy a zsírja megdermedjen. A kenyereket megpirítjuk, megkenjük a fűszeres, zamatos pecsenyezsírral. A húst felszeleteljük, és elosztjuk a pirítós kenyereken. Bőven megrakjuk cikkekre vágott, lesózott lilahagymával, tálalás előtt pedig díszítésképpen megszórjuk pirospaprikával.