Illatos pogácsák
Az orfűi kemencés udvarban mi mással várják a vendéget, mint medvehagymás pogácsával? Ehhez fél kiló lisztet, 10 dkg hagymalevelet, 2 tojás sárgáját, 1 dl tejfölt, 25 dkg vajat, 3 dkg élesztőt, 1 dl tejet, csipet sót és cukrot vesznek. Az élesztőt langyos tejben a cukorral felfuttatják. A lisztet a margarinnal elmorzsolják, majd hozzáadják az élesztőt, meg a többi hozzávalót. Jó kidolgozzák a félkemény tésztát, majd félóráig pihentetik. A medvehagyma leveleit megmossák, jól lecsepegtetik, és vékony csíkokra vágják. A tésztát kinyújtják, rászórják a felaprított medvehagymalevél felét, és az egészet felcsavarják, mint egy tekercset. Nyújtófával kissé ellapítják, felébe egymásra hajtogatva 20 percig langyos helyen pihentetik. Akkor ismét kinyújtják, és megszórják a maradék medvehagymalevéllel. Az előbbi módon
felcsavarják, ujjnyi vastagra nyújtják. A tetejét megrácsozzák, és közepes méretű pogácsákat szaggatnak belőle. Tojással megkenik, tepsiben 10 percig pihentetik, majd kisütik a kemencében.