Ilonka zakuszkája

Apróra vágjuk a vöröshagymát. Egy nagy lábasba öntjük az olajat, rászórjuk a hagymát, és üvegesre pároljuk.

Hozzáadjuk a ledarált pritaminpaprikát, sózzuk, és kevergetve addig főzzük, míg meg nem puhulnak az alkotórészek. Ekkor tesszük bele a felkockázott sült padlizsánt és a paradicsomlevet, beledobjuk a babért is. Még bő tíz percig rotyogtatjuk.

Kivesszük belőle a babérleveleket, botmixerrel beállítjuk az állagát – krémesre vagy darabosabbra, ki hogy szereti.

Előkészített, tisztára mosott üvegekbe töltjük, rájuk csavarjuk a fémfedőket, fejre állítjuk 5 percre, visszafordítjuk, és mehet a kamrába.

kaloria 130 CAL
ido 90 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

20 személyre

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.