Indiai pácolt hal citromfűmártással
A készen kapható currypor fűszerkeveréket összekeverjük
egy-egy késhegynyi őrölt szegfűszeggel, kardamommal
meg fahéjjal, és ízlés szerint egy kevés sóval. A fűszerkeverékkel bedörzsöljük a halszeleteket, és letakarva 3-4 órát érleljük a hűtőben.
A mártáshoz a vajat felhevítjük, és beletesszük az apróra
vágott citromfüvet meg a citrom reszelt héját. Ezeket
egy kicsit megfuttatjuk a forró vajon, majd felengedjük
2 dl vízzel, amit előzőleg kikevertünk az ételkeményítővel.
A mártást megsózzuk, citromlével ízesítjük, azután
jól kiforraljuk. A végén csipetnyi cukorral édesíthetjük.
Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, és a halszeletek
mindkét oldalát pirosra sütjük. A citromfűmártás kíséretében tálaljuk.