Ínyenc csirkeragu

Felcsíkozzuk a füstölt szalonnát, egy nagy serpenyőben a zsírjára pirítjuk. Hozzáadjuk a felkockázott vöröshagymát, üvegesre pároljuk.

Ekkor tesszük a serpenyőbe a megtisztított, felaprított gombát, és ha ez már összeesett, belerakjuk a csíkokra vágott csirkemellet. Fűszerezzük sóval, borssal, őrölt babérral, zúzott fokhagymával. Ha már kifehéredett a hús, beletesszük a csíkokra vágott csemegeuborkát is. Felöntjük a sonka főzőlevével.

Ha a hús már félig puha, hozzátesszük a felcsíkozott tarját vagy sonkát. Még pár percig főzzük együtt. Az evőkanálnyi keményítővel besűrítjük. Ketchuppel, tejszínnel dúsítjuk a mártást. Pár percig együtt forraljuk kis hőfokon, közben belekeverjük az összevágott petrezselyem zöldjét is. Frissen sült krokettet adunk mellé.

Sonkás-zöldséges burgonyás pite

kaloria 370 CAL
ido 45 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.