Ipolysági fánk

Ipolysági fánk

Egy nagy tálba szitáljuk a lisztet. A közepében kialakítunk egy kis mélyedést. Beleöntünk 2 dl langyos tejet, 2 dkg cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt. Ha már felhabosodott, hozzáadjuk a két tojás sárgáját, a sót, a maradék cukrot és tejet, a megolvasztott, de csak langyos Rama Vajas Ízt, fakanállal 10-15 percig verjük – szép lágy tésztát kapunk. Legalább egy órán át kelesztjük. Utána hozzáforgatjuk a két fehérjéből vert habot. Zsíros kanállal forró zsiradékba szaggatjuk, közepes tűzön megsütjük. Lekvárral és porcukorral tálaljuk.

kaloria 160 CAL
ido 140 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.