Irma néni imádottja
A csirkemellet 10 dkg-os szeletekre vágjuk, szép nagyra kiklopfoljuk, megsózzuk. A libamájat kevés olajon megsütjük, majd kihűtjük és fél centis szeletekre vágjuk.
A bacont 1 cm széles szeletekre daraboljuk. A szalonnát egy tálban összekeverjük a krémsajttal. A megsózott hússzeletek egyik felére libamájat fektetünk, erre kerül a krémsajtos töltelék. A húst ízlés szerint mustárral is ízesíthetjük. Ráhajtjuk a hússzelet másik felét, a széleit ujjunkkal megnyomkodva összeragasztjuk.
Szokásos módon panírozzuk, de a zsemlemorzsába száraz zöldfűszereket – oregánót, bazsalikomot, kaprot – is keverünk. A töltött szeleteket lassú lángon 8-10 perc alatt átsütjük. Vegyes köretet kínálunk mellé.