Isler erdélyi módra

Tészta

A szódabikarbónát felfuttatjuk a langyos tejben, azután
a hozzávalókból porhanyós tésztát gyúrunk. Fóliába csomagoljuk, és 30 percig hideg helyen pihentetjük. A tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk, pogácsaszaggatóval kiszúrjuk, majd kivajazott sütőlemezen a 200 fokra előmelegített sütőben pár perc alatt megsütjük.

Krém

A krémhez a tojásokat az olvasztott csokoládéval meg a porcukorral gőz fölött habosra keverjük. Levesszük a tűzről, és addig kavargatjuk, amíg kihűl. Beletesszük a puha vajat, végül együtt az egészet simára keverjük.

Máz

A mázhoz a porcukrot gőz fölött elkeverjük 5 evőkanál
forró vízzel. Hozzáadjuk a kakaóport meg az olajat, és simára, fényesre keverjük. Két-két tésztakorongot összeragasztunk a csokoládékrémmel, majd az islereket bevonjuk a mázzal, és hagyjuk megszáradni.

kaloria 390 CAL
ido 90 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink