Jankica csokoládés diós pitéje
Aprítógépben összemorzsásítjuk a jéghideg vajat a liszttel és a sóval. Deszkára borítjuk, 3 evőkanál hideg tejföllel gyorsan összegyúrjuk – nem baj, ha kis vajmorzsák maradnak benne. Kétszer-háromszor hajtogatjuk a szokott módon, közben hideg helyen pihentetjük. A krémhez elektromos habverővel habosra keverjük a tojások sárgáját a 15 dkg cukorral, hozzáadjuk a darált diót meg a kakaóport. Habot verünk a tojásfehérjékből, és óvatosan, hogy ne törjön meg a hab, összekeverjük a diós krémmel. Enyhén lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk a tésztát, és két egyforma téglalapba vágjuk. Az egyiket egy tepsi aljába tesszük. Rákenjük a diós krémet. Ráterítjük a második tésztalapot. Villával több helyen megszurkáljuk, hogy sütéskor ne púposodjék fel, és 200
fokra előmelegített sütőbe toljuk. Pár perc múlva 180 fokra csökkentjük a hőmérsékletet, és 20-25 perc alatt megsütjük. Hagyjuk a tepsiben kihűlni. Hidegen a tetejét megszórjuk vaníliás porcukorral, és apró kockákra vágjuk.