Jászsági böllérpecsenye

Jászsági böllérpecsenye

A kicsontozott karajt vékonyra kiverjük, sóval, borssal
bedörzsöljük. A darált húst apróra vágott és egy kevés
olajon üvegesre pirított vöröshagymával, sóval, borssal,
pirospaprikával, zúzott fokhagymával és őrölt köménnyel
ízesítjük. A fűszeres töltelékkel megtöltjük a hússzeleteket,
majd feltekerjük. A hústekercseket olajjal megkent
alufóliába csomagoljuk, 180-200 fokos sütőben 30-35
percig sütjük, majd félrerakjuk.
A tekercsek sütése után visszamaradt pecsenyelébe
paradicsompürét keverünk, megszórjuk liszttel, lepirítjuk,
s felengedjük vízzel vagy csontlével. Mártás sűrűségű legyen. Sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint zúzott fokhagymával fűszerezzük, s megszórjuk pirospaprikával. A karajtekercseket ebben a mártásban pároljuk készre. Köretnek póréhagymás burgonyát és párolt káposztát tálalunk, italnak cserszegi fűszeres fehérbort kínálunk hozzá.

Póréhagymás burgonya

A póréhagymás burgonyához a krumplit meghámozzuk,
kockákra vágjuk, sós vízben megfőzzük, tetszés szerint összetörjük. A póréhagymát karikákra vágjuk, vajon
megpároljuk, s összekeverjük a burgonyával.

Párolt káposzta

A párolt káposztához vékonyra szeljük a fejes káposztát.
A cukrot olajon kissé megpirítjuk, rászórjuk a káposztát, majd sóval, borssal, köménnyel megpároljuk, kevés ecettel savanyítjuk.

kaloria 740 CAL
ido 90 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink