Jászsági töltött libamell
A libamellfiléket lefejtjük a csontról, a zsíros bőrréteget is
eltávolítjuk. A filéből 4 szép szeletet vágunk, és hegyes
késsel hosszában felszúrjuk. Közben a zsemlét beáztatjuk
a tejbe. A hagymát tisztítás után finomra vágjuk, és a
libazsírban üvegesre pároljuk. A májat kb. 1 cm-es kockákra daraboljuk, rádobjuk a hagymára, és egy-két percig együtt pároljuk. Hozzáadjuk a kinyomkodott zsemlét
és 1 tojást is, sóval, őrölt feketeborssal és frissen vágott
majoránnával fűszerezzük. A zöldborsót megpároljuk,
és óvatosan hozzákeverjük a májas-zsemlés töltelékhez.
A felszúrt melleket megtöltjük, majd lisztben, felvert tojásban, zsemlemorzsában megforgatjuk, és bő zsiradékban vagy olajban készre sütjük. Köretnek szerecsendióval ízesített burgonyapürét kínálunk.