Forrás: Receptposta

Jégcsap torta

ELŐKÉSZÍTÉS: 45 perc – SÜTÉS: 40 perc. – A tojásfehérjéket a 20 dkg cukorral gőz felett habverővel felverjük. A cukrot apránként tesszük bele. Amikor a hab elválik az edénytől, háromfelé vesszük. Vajjal megkent, lisztezett tepsi tetején három egyforma kerek lapot szárítunk belőle sütőben (140- 150 fokon). A töltelékhez megpirítjuk a durvára vagdalt diót, majd összefőzzük a tojások sárgájával, 7 evőkanál cukorral, 3 evőkanál feketekávéval, 3 evőkanál kakaóval. Ha kihűlt, hozzákeverünk 15 dkg puha vajat. Az egyik lapot megkenjük a krém harmadával, megszórjuk egy kis dióval, aztán ezt ismételjük a maradék hozzávalókkal. A tetejére a dió mellett rakhatunk egy kevés színes cukrot is. Forró vízben felmelegített késsel tudjuk felvágni. Érdemes azonnal tálalni, nehogy felpuhuljanak a lapok a tölteléktől.

kaloria 290 CAL
ido 85 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Receptposta

Ajánlataink