Jetty torta

Tészta

A tésztához kikeverjük a porcukrot a vajjal, a tojásokkal, a sütőporral, majd hozzákeverjük a réteslisztet. Sütőpapírral bélelt tepsire simítjuk – viszonylag lapos lesz –, és 180 fokra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt aranysárgára sütjük. Ha kihűlt, egyharmadából hosszú téglalapot vágunk (ez lesz majd a torta alapja), a többit összemorzsoljuk (ne teljesen morzsa állagúra, legyenek
benne kicsi darabok is).

Töltelék

A diót műanyag zacskóba tesszük, és nyújtófával jól összetörjük, így az egyik fele olyan lesz, mintha megdaráltuk volna, a másik fele darabos marad. Összekeverjük a 20 dkg porcukorral habosra kevert 20
dkg vajjal, majd beletesszük a jól megmosott mazsolát, a rumot, a meggyet, a kakaóport, végül a tésztamorzsát. Az egyben hagyott tésztalapot vékonyan megkenjük baracklekvárral, majd félkör alakú halomban rányomkodjuk a tölteléket. Vizes kézzel szépen elsimítjuk a tetejét.

Máz

Végül a felolvasztott csokiból és olajból készült mázzal bevonjuk. Fél diószemekkel díszítjük a tetejét. Legalább
egy éjszakára hűtőbe tesszük. Hűtőben tartva 1 hétig is elálló, laktató és nagyon finom sütemény.

kaloria 340 CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink