A megszurkált padlizsánt sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük, 180 fokon 45 percig sütjük. Félidőben megfordítjuk.
A megsült padlizsánról lehúzzuk a héját, és nagyobb kockákra vágjuk. Egy nagyobb tálban elkeverjük a joghurttal, a citromlével, az áttört fokhagymával, és sózzuk-borsozzuk ízlés szerint. Hideg helyen hagyjuk összeérni az ízeket.
A sajtot nagy lyukú reszelőn lereszeljük. A tortillákat hummusszal megkenjük, elosztjuk rajtuk a sajtot, a maradék tortillalapokkal lefedjük. A vaj negyedét palacsintasütőben felforrósítjuk, ráfektetjük az egyik sajtos tortillát, aranybarnára pirítjuk az alsó lapját, majd megfordítjuk, s a másik oldalt is megsütjük. A maradék vajon megsütjük a többi quesadillát.
Forrón, cikkekre vágva tálaljuk. Friss salátát is adunk mellé.