Joghurtos padlizsánsaláta hummuszos quesadillával

A megszurkált padlizsánt sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük, 180 fokon 45 percig sütjük. Félidőben megfordítjuk.

A megsült padlizsánról lehúzzuk a héját, és nagyobb kockákra vágjuk. Egy nagyobb tálban elkeverjük a joghurttal, a citromlével, az áttört fokhagymával, és sózzuk-borsozzuk ízlés szerint. Hideg helyen hagyjuk összeérni az ízeket.

A sajtot nagy lyukú reszelőn lereszeljük. A tortillákat hummusszal megkenjük, elosztjuk rajtuk a sajtot, a maradék tortillalapokkal lefedjük. A vaj negyedét palacsintasütőben felforrósítjuk, ráfektetjük az egyik sajtos tortillát, aranybarnára pirítjuk az alsó lapját, majd megfordítjuk, s a másik oldalt is megsütjük. A maradék vajon megsütjük a többi quesadillát.

Forrón, cikkekre vágva tálaljuk. Friss salátát is adunk mellé.

kaloria 260 CAL
ido 75 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.