Joli vendégváró pogácsája
A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, összetörjük, és hagyjuk teljesen kihűlni.
Elmorzsoljuk a hideg zsírt és vajat a liszttel, az élesztőt kis cukros tejjel felfuttatjuk. Egy nagy tálban összedolgozzuk
a vajas-zsíros morzsát a tojássárgájákkal, a felfutott élesztővel meg a többi hozzávalóval.
Hajtogatáshoz és a díszítéshez
Háromszor hajtogatjuk a kész tésztát, az első nyújtásnál megkenjük az olvasztott zsírral. Az egyes hajtogatások
között hagyjuk félórát pihenni. Egy éjszakára tegyük hideg helyre.
Másnap ujjnyi vastagra kinyújtjuk. Egy tojásfehérjét felverünk kevés őrölt piros paprikával, ezzel lekenjük a
tésztát. Egy kis tálba tesszük a reszelt sajtot, egy másikba szezámmagot. Kis pogácsákat szaggatunk, egyiket a
sajtba, másikat a szezámmagba mártjuk. Sütőpapíros tepsire tesszük, forró sütőben körülbelül 40 percig sütjük.