Forrás: Vidék íze

Juhászmetélt

  1. Nagy fazékban sós vizet forralunk. Ha felforrt, beledobjuk a tésztát, és néhányszor megkeverve pontosan annyi ideig főzzük, amennyi a csomagolására rá van írva. Közben egy nagy tálba beleütjük a két egész tojást. Pici sót teszünk hozzá (nem kell sok, mert a juhtúró úgyis sós lesz), villával jól felverjük. Belekavarjuk a késsel finomra vágott metélőhagymát is. Rámorzsoljuk a juhtúrót, alaposan összedolgozzuk az alkotóelemeket. A kifőtt tésztát ebbe a keverékbe szedjük, fakanállal jól átforgatjuk benne. Vastagon kivajazunk egy kisebb tepsit vagy egy sütőtálat, és belesimítjuk a tésztát. A tetejére kenjük a tejfölt, végül megszórjuk a felkockázott tarjával. 180-200 fokra előmelegített sütőbe toljuk. Lefedés nélkül, körülbelül 20-30 perc alatt szép pirosra sütjük. Miután kivettük a sütőből, hagyjuk egy kicsit pihenni.

Borókás harcsafilé pirított diós metélttel

Stíriai metélt lekvárral

kaloria 690 CAL
ido 55 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Vidék íze

Ajánlataink