Juhászpulyka
A pulykamellet négy nagy, 20 dkg-os szeletre vágjuk. A
szeleteket húskalapáccsal kiverjük, azután sózzuk és borsozzuk. Mindegyiket egy-egy darab alufóliára fektetjük,
majd hosszában rájuk terítünk 3-3 szalonnaszeletet.
A juhtúrót összekeverjük a tojássárgájával, a finomra
vágott kaporral meg egy kevés őrölt borssal. A masszát
négyfelé osztjuk, az előkészített hússzeletekre halmozzuk,
azután mindegyiket feltekerjük, mint a bejglit. Becsomagoljuk a fóliába – a végeket is összecsavarintjuk –, azután a tekercseket mély tepsibe tesszük, 2-3 centi vizet öntünk alájuk, és 200 fokos sütőben körülbelül 15 percig pároljuk. Ekkor kicsomagoljuk, és a hústekercsek tetejét a forró sütőben pirosra sütjük.