Juhtúrós-szalonnás tepsis újburgonya

Lesúroljuk a burgonyagumókat.

A füstölt szalonnát apró kockákra vágjuk, és egy serpenyőben ropogósra pirítjuk. A pörcöket kiszedjük, félretesszük.

A szalonnazsírt beleöntjük egy tepsibe. Hozzátesszük a krumplit, és összeforgatjuk a szalonnazsírral.

Összekeverjük a juhtúrót a tejföllel és a lereszelt fokhagymával, sózzuk és borsozzuk. Egyenletesen rálocsoljuk a tepsiben lévő zsíros burgonyára.

A tetejére ráfektetjük a hat szelet bacont. 180 fokos sütőben addig sütjük, míg a szalonna ropogósra nem pirul a tetején, ennyi idő alatt a burgonya is megsül. Tálalásnál megszórjuk a félretett pörcökkel.

Pórés-zelleres újburgonya csirkecombfilével

kaloria - CAL
ido 40 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.