Forrás: Pásztor Tünde

Juhtúrós böjti pite

Tészta

Lereszeljük a vajat, és összegyúrjuk a liszttel, az egész tojással, a sóval, pici szódabikarbónával (ez fogja egy kicsit lazítani). Annyi tejfölt adunk hozzá, hogy jól kezelhető legyen a tészta. Enyhén lisztezett deszkán kerekre kinyújtjuk, kibélelünk vele egy nagy piteformát úgy, hogy az oldalára is jusson. 200 fokos sütőben pár percig vakra sütjük (épp csak halványbarna legyen).

Töltelék

A töltelékhez a kenyeret apró kockákra vágjuk, és
száraz serpenyőben vagy a sütőben megpirítjuk. A lila hagymát meghámozzuk, felkockázzuk, az újhagymát felkarikázzuk, a sajtokat lereszeljük. Egy nagy tálban felverjük az egész tojásokat, majd belerakjuk az összes többi hozzávalót. Jól összekeverjük. Megkóstoljuk, ha kell, sózzuk (nem biztos, hogy kell, mert a juhtúró és a sajtok
sósak). Betöltjük a félig sült tésztába, és visszatoljuk a sütőbe. Közepes hőfokon még 25 percig sütjük. Amikor kivesszük, kicsit lágynak fog tűnni, de ahogy hűl, szépen szilárdul.

kaloria 370 CAL
ido 55 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde

Ajánlataink