Forrás: Pásztor Tünde

Juhtúrós gánica

Juhtúrós gánica

Meghámozzuk a burgonyát, nagyobb kockákra vágjuk, öntünk rá annyi vizet, amennyi ellepi, sózzuk, és a puhuláson is túl addig főzzük, míg a zöldség teljesen szét nem esik. Nagy fakanállal szétnyomkodjuk a vízben.
Visszatesszük a tűzre, hozzákeverünk annyi lisztet, amennyit felvesz, majd kevergetve addig sütjük, míg a jól össze nem áll a maszsza. Akkor van kész, ha már elválik az edény falától. Olvasztott zsírba mártott evőkanállal
nagy galuskákat szaggatunk a tésztából egy zsírral kikent tepsibe. A tetejét is meglocsoljuk egy kis zsírral. Forró sütőbe toljuk, jól megpirítjuk. Kivesszük, rámorzsoljuk a juhtúrót, megszórjuk a tetejét karikára vágott újhagymával.

kaloria 480 CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde

Ajánlataink