Juhtúrós lángos
A megtisztított burgonyát enyhén sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, és még forrón áttörjük. Közben az élesztőből egy kevés cukorral, langyos tejjel és liszttel kovászt készítünk, és meleg helyen megkelesztjük. Ezután a burgonyát hozzáadjuk a liszthez, beletesszük a megkelt kovászt, megsózzuk, és annyi langyos tejet adunk hozzá, hogy jól gyúrható tésztát kapjunk. Langyos helyen, letakarva megkelesztjük. Ezután lisztezett deszkára
borítjuk, félujjnyi vastagra kinyújtjuk, és tenyérnyi darabokat szaggatunk belőle. Ezeket duplájára széthúzzuk,
hogy a tészta vékonyabbá váljon, és további 10 percig kelesztjük. Végül bő, forró olajban szép pirosra sütjük.
A friss juhtúrót elosztjuk a lángosokon, meglocsoljuk tejföllel, és megszórjuk finomra vágott kaporral vagy
snidlinggel. Tepsire rendezve 5-10 percre betehetjük a sütőbe, hogy jól összemelegedjen. Forrón tálaljuk.