Juhtúrós sztrapacska füstölt tarjával

Juhtúrós sztrapacska füstölt tarjával

A burgonyát nyersen lereszeljük, enyhén megsózzuk és
összekeverjük a liszttel. A nokedlitészta sűrűségű masszából forró, sós vízbe galuskákat szaggatunk, majd
miután a sztrapacska kifőtt, tésztaszűrővel kiszedjük, s a
felkockázott, kisütött szalonna zsírjának egy részével átfogatjuk. Rámorzsoljuk a juhtúrót, amivel a sütőben kicsit összemelegítjük, majd bőven meglocsoljuk tejföllel, végül rászórjuk a szalonnakockákat is. A tarjaszeleteket sóval, borssal ízesítjük, olajos rostlapon megsütjük, s forrón kínáljuk a sztrapacskához.

kaloria 670 CAL
ido 25 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Juhtúrós sztrapacska füstölt tarjával

40 dkg burgonya

40 dkg finomliszt

40 dkg füstölt szalonna

20 dkg juhtúró

5 dl tejföl

8 szelet főtt, füstölt tarja

Ajánlataink