Juhtúrós tésztagratin
Az újhagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, az újhagymát a zöldjével együtt összevágjuk. A mozzarellát vékonyan felszeleteljük, a paradicsomokat felkarikázzuk.
A tejfölt és a juhtúrót sima, bársonyos krémmé keverjük. Hozzáadjuk az újhagymát, az áttört fokhagymát, a felaprított bazsalikomot és 3 evőkanál olívaolajat. Sóval, borssal ízesítjük. Egy mélyebb tűzálló tálat kikenünk
olajjal, a sütőt előmelegítjük 200 fokra. A tésztát sós vízben kifőzzük, leszűrjük, lecsepegtetjük, majd beleforgatjuk a juhtúrós tejfölbe. A tálba szedjük-simítjuk,
kissé egymásra csúsztatva betakarjuk a paradicsomkarikákkal és a mozzarellaszeletekkel. A forró sütőben 25-30 percig sütjük. Tálalás előtt 8-10 percig pihentetjük, azután megszórjuk finomra vágott petrezselyemmel. Bazsalikommal és olívabogyóval díszítjük.