Forrás: Petrovics György

Juhtúróval töltött sós palacsintatorta

Juhtúróval töltött sós palacsintatorta

A palacsinta édesen, sósan egyaránt megunhatatlan, körözöttel megrakva pedig igazán különleges. Egy keverőtálban összedolgozom a tojásokat a tej felével, a sóval és a liszttel. Hozzáadom a maradék tejet, a szódát, és habverővel csomómentesre keverem.
Akkor tökéletes a tészta, ha tej sűrűségű, híg masszát kapok. (Érdemes próbasütést csinálni, így azonnal
le tudom tesztelni, hogy jó-e a tészta: ha gyenge, tojással fogatom meg; ha sűrű, tejjel vagy szódával hígítom.) Felforrósítom a palacsintasütőt, s kevés
zsiradékkal megkenve egymás után kisütöm a palacsintákat, majd hagyom kihűlni. Ezalatt elkészítem a
körözöttet az előző recept szerint, valamint a juhtúrót összekeverem az apróra vágott snidlinggel. Ha a palacsinta kihűlt, egy lapos tányérra helyezem az elsőt, amire egy réteg snidlinges juhtúrót kenek, megint palacsinta, majd körözött következik. Addig folytatom, amíg el nem fogy a palacsinta. A tetejét – ugyanúgy, mint más tortáknál a krémmel – szépen bevonom körözöttel, esetleg habzsákból díszítést nyomok rá, és kihűtöm. Akárcsak egy édes tortát, felvágom és hidegen
tálalom.

kaloria 130 CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

6 személyre

Forrás: Petrovics György

Ajánlataink