Juliska csirkéje
1 kg csirkemellet vékony szeletekre vágunk. 4-5 gerezd fokhagymát felaprítunk, elkeverjük 3-4 dl tejjel és megsózzuk. A hússzeleteket 2 napra beáztatjuk a sós, fokhagymás tejbe. Lecsöpögtetjük, őrölt borssal elkevert lisztbe forgatjuk, és kevés forró olajon hirtelen pirosra
sütjük. Két rétegben lerakjuk egy tűzálló tálba vagy tepsibe. Egy evőkanál lisztet keverünk 2 dl főzőtejszínnel, hozzáadunk egy tojássárgáját, és azzal is jól kikeverjük. 4 dl tejfölt, 25 dkg reszelt trappista sajtot is adunk a masszához, majd kevés sóval, fehér borssal meg őrölt szerecsendióval ízesítjük. A tejszínes keveréket ráöntjük a csirkére, és kb. 220 fokon pirosra sütjük. Körítésként vajas párolt zöldségeket és rizst kínálunk hozzá.