Először is levágunk négy szép szeletet a kacsamájból. Berakjuk a hűtőbe.
A többit kis kockára felvágjuk, beleszórjuk egy tepsibe, és berakjuk 15 percre a fagyasztóba. Ha letelt az idő, kivesszük a tepsit, betesszük a 180-200 fokra felforrósított sütőbe és 4 percig sütjük. Kivesszük, a konyhapulton hagyjuk hűlni.
Összekeverjük a lisztet a sütőporral és egy nagy csipet sóval. Egy nagy tálban egyneműre keverjük a két deci tejet az egész tojással és 10 dkg krémsajttal. Beleforgatjuk a meghámozott, apróra vágott vöröshagymát meg a felaprított petrezselyem zöldjét. A lisztet összekeverjük a sütőporral és egy jó nagy csipet sóval, majd ezt a keveréket eloszlatjuk a nedves alapban. Végül még hozzádolgozzuk a kisült májkockákat és az abból kisült zsír felét.
A muffinsütő mélyedéseit kibéleljük kis papírkosarakkal. Belekanalazzuk a masszát úgy, hogy körülbelül a formák háromnegyed részéig érjen. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és 20-25 perc alatt megsütjük. Rácsra állítjuk, hagyjuk teljesen hidegre hűlni.
20 dkg krémsajtot habosra kikeverünk egy gerezd zúzott fokhagymával, kevés őrölt fehér borssal, pici sóval. Habzsákba töltjük, egy-egy kis rózsát nyomunk a kihűlt muffinok tetejére.
Végül felforrósítunk egy serpenyőt (üresen, zsiradék nélkül). Belerakjuk a májszeleteket a hűtőszekrényből, és két percig sütjük az egyik oldalát, megfordítjuk, aztán ugyanennyi ideig pirítjuk a másik oldalt is. Megszórjuk egy kis sóval és tört rózsaborssal. Kikeverjük a salátát egy kis sóval, citromlével, olívaolajjal. Minden tányérra rakunk egy krémsajtos muffint, mellé egy adag salátát, rá pedig egy szelet sült májat.