Kakaós-túrós süti barackkal és málnával

Összekeverjük a lisztet a sóval, a cukorral, a kakaóval. Aprítógépben összemorzsásítjuk a vajjal. Deszkán összegyúrjuk a tojássárgájával. Vékonyra kinyújtjuk, kibélelünk vele egy közepes tepsit. A kinyúló széleket levágjuk, félretesszük a süti tetejére. A tepsit is, a tésztamaradékot is betesszük a hűtőszekrénybe legalább egy órára.

A töltelékhez habosra keverjük a túrót a krémsajttal, a cukorral, a vaníliás cukorral, a keményítővel és a két egész tojással. Beleforgatjuk a málnát és a felaprított sárgabarackot. A morzsa alapanyagait aprítógépbe öntjük, és pár nyomással összeforgatjuk.

A tepsiben lévő tésztát vakra sütjük 180 fokos sütőben 10 percig. Utána kivesszük, leszedjük róla a takarást, és még egy-két percre betoljuk a sütőbe. Kivesszük, rásimítjuk a túrókrémet. Közben a sütő hőmérsékletét 170 fokra csökkentjük. Visszatoljuk a süteményt, és addig sütjük, míg a túró el nem kezd szilárdulni. Végül megint kivesszük, rászórjuk a morzsát, és készre sütjük. Ha kihűlt, kockákra vágva tálaljuk.

Túrós gyümölcsalagút

kaloria 320 CAL
ido 120 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

12 személyre

Ajánlataink