Egy tálban összeforgatjuk a lisztet a keményítővel és a tejporral. Egy másik tálban kézi robotgéppel kihabosítjuk a puha vajat a porcukorral és a sóval. A vajas-cukros masszához szitáljuk a lisztkeveréket, és fakanállal alaposan összevegyítjük. Kiveszünk belőle egy keveset, és sötétbarnára színezzük a kakaóporral (ebből lesz a malackák füle és orrocskája).
A sárga tésztát 10 grammos darabokra vágjuk, és apró golyókat formázunk belőle. A kakaóporos tésztát annyi részre osztjuk, ahány gombócunk van.
Minden sárga golyóba fogvájó segítségével beleszúrunk két-két fekete szezámmagot, ezek lesznek a szemek. A kiporciózott barna tésztákat három egyenlő részre osztjuk, kettőből kis füleket formázunk, a harmadikból pedig kerek orrocskát, óvatosan rányomkodjuk a sárga gömbökre. Fogvájóval orrlyukat nyomunk a tésztába.
Sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk, és 150 fokos sütőben körülbelül 20 perc alatt készre sütjük. Kikapcsoljuk a sütőt, és hagyjuk még 5 percig pihenni a tepsit a sütőben. Végül rácson kihűtjük maláckákat. Jól záródó dobozban elég sokáig eláll.