ELŐKÉSZÍTÉS: 40 perc – KELESZTÉS: 1,5 óra – SÜTÉS: 30 perc
Egy kis pohárban kikeverjük az elmorzsolt élesztőt egy evőkanál cukorral, és hagyjuk állni. Közben egy tálba szitáljuk a lisztet. Hozzáöntjük a langyos tejet és tejfölt, a felhabosodott élesztőt, a sót, és fakanállal vagy kézzel kidagasztjuk. Ha kell, adhatunk még hozzá egy pici langyos vizet vagy lisztet. Amikor szépen összeállt a tészta, és elválik az edény falától, beledagasztjuk a langyos, olvasztott vajat is. Cipót formázunk belőle, letakarjuk, és meleg helyen hagyjuk a duplájára kelni. Utána nagy gyúródeszkán egész vékonyra kinyújtjuk.
Az előkészített tésztát lekenjük olvasztott vajjal, megszórjuk a cukros-fahéjas kakaóval. A két szélét középre hajtjuk. Ismét megkenjük olvasztott vajjal, megszórjuk a cukros-fahéjas kakaóval. Feltekerjük, és berakjuk egy papírral bélelt hosszúkás formába. Letakarva ismét kelesztjük. 180 fokos sütőbe tesszük. 20 perc múlva kivesszük, lekenjük a tetejét felvert tojással, és visszatoljuk, készre sütjük. Ha nagyon pirulna a teteje, levesszük a hőfokot, és/vagy letakarjuk egy darab alufóliával.