Kakaós-kókuszos keksz
A lisztben elkeverjük a sütőport, a vaníliás cukrot, a porcukrot, a margarint meg a tojást, és az egészet összegyúrjuk. A tészta egyharmadát félretesszük, a többibe beleszórjuk az átszitált kakaót, és újból átgyúrjuk. Félórára mindkét tésztát hűvös helyre tesszük.
A világos tésztából hosszú rudat sodrunk, a sötét tésztát
pedig úgy nyújtjuk ki, hogy belegöngyölhessük a világos
tésztarudat.
A kakaós tésztát megkenjük a kókusztöltelékkel, és
csak azután göngyöljük bele a sárga tésztarudat. Az így
elkészített tekercset vékony szeletekre vágjuk, tepsire
rakjuk, és előmelegített sütőben megsütjük. Mikor kihűlt,
meghinthetjük porcukorral, de anélkül is mutatós.
Töltelék
A töltelékhez a tojásfehérjét a porcukorral habosra keverjük, majd beleszórjuk a kókuszreszeléket, és azzal is jól kikeverjük.