Tészta
A tojássárgáját habosra keverjük, hozzáadjuk apránként a cukrot, a mogyorót, a lisztet, a kakaóport, a piskótamorzsát, a vaníliás cukrot, végül a tojásfehérje kemény habját.
Mandulás massza
A vajat a tojással habosra keverjük, a porcukrot meg a mandulát is hozzáadjuk, majd a lisztet is belekeverjük,
hogy sűrű krémet kapjunk. Végül a citrom levét és reszelt héját is hozzáadjuk. Két szögletes formát vagy őzgerincformát kivajazunk, darált mogyoróval beszórunk. A kakaós massza egynegyedét belesimítjuk, majd a mandulakrém felét középre öntjük, elsimítjuk. A maradék kakaós masszával befedjük. 160-170 fokra előmelegített
sütőben körülbelül 1 órát sütjük, tűpróbát csinálunk. Ha kihűlt, tortabevonóval átkenjük, és mandulalapocskákkal
díszítjük a tetejét.