Kakukkfüves fácánsült zöldségraguval

Meghámozzuk a burgonyát, felkockázzuk, sós vízben forrásig főzzük, utána leszűrjük, hagyjuk szikkadni. Az alma csutkáját kiszedjük, húsát felkockázzuk (ízlés szerint héjastul vagy anélkül). A hagymát cikkekre vágjuk. A paradicsomot forró vízbe mártjuk, héját lehúzzuk, húsát szintén felkockázzuk. Mindezt beleszórjuk egy kizsírozott tepsibe (a krumplival együtt). Rátesszük a combokat. Ráfektetjük a kakukkfűágakat (vagy rámorzsoljuk a szárítottat). 180-200 fokos sütőbe toljuk, takarás nélkül, és csak addig sütjük, míg a combok egy kicsit meg nem pirulnak, ez idő alatt roppanósra sülnek a zöldségek is. Magában is nagyon finom, nagyobb étkűeknek párolt rizst adunk mellé.

 

Borókás fácánleves

kaloria 250 CAL
ido 35 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

5 személyre

Ajánlataink